No images
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 3Photo Title 4Photo Title 5Photo Title 6Photo Title 7Photo Title 8Photo Title 9Photo Title 10

slotconcert

 

Schermafbeelding 2019-07-04 om 21.25.28

 

Zaterdag 24 juni organiseert jeugdorkest BMBM haar jaarlijkse slotconcert met een goederen-, dienstenveiling en tombola. Dit allemaal ter voorbereiding op de jaarlijkse concertreis van jeugdorkest BMBM. Dit jaar wordt het slotconcert aan de maas (bij goed weer) in de tuin gehouden van Maaspaviljoen in Broekhuizen. Het programma zal van start gaan om 18.00u. Leden bieden zijn/haar diensten aan om zo veel mogelijk geld op te halen voor de reis naar Luxemburg. Tussen de goederen- en dienstenveiling is er ruimte voor een leuk stukje muziek en brengt BMBM haar Luxemburgrepertoire ten gehore. Het slotconcert wordt afgesloten met een tombola. Er zijn diverse prijzen te winnen. 

 

Schermafbeelding 2017-06-13 om 14.07.59

 

Schermafbeelding 2017-06-12 om 16.42.27

 

De foto's van Luxemburg 2016 staan online, je vindt ze in het foto-album!

 

Alle verslagen van Luxemburg 2016 staan online. Kijk onder Luxemburg 2016!

Veel lees- en kijkplezier!

 

bartwoltersHet Jeugdorkest staat vanaf komend seizoen onder leiding van Bart Wolters uit Afferden. Als kleine jongen startte hij met het bespelen van een instrument bij de plaatselijke fanfare.

Hij studeerde hoorn in de vooropleiding van het conservatorium te Maastricht i.s.m. het Valuascollege te Venlo. Na deze periode heeft Bart al vele ervaring opgedaan als gastmuzikant bij verschillende projecten en orkesten.


In November 2013 is hij gestart met een dirigentenopleiding bij Chris Derikx. Sinds 2014 is hij dirigent van het Jeugdorkest van Fanfare Helpt Elkander Afferden.

 

Geachte muzikanten, (oud) leden en bestuursleden van BMBM,

Na wederom een geweldige tournee in Luxemburg is er helaas een einde gekomen aan mijn dienstverband bij jeugdorkest BMBM. Het was voor mij een voorrecht om vanaf november 2011 als dirigent bij dit kwalitatief hoogstaand jeugdorkest te mogen werken.

In deze periode, van vier mooie jaren in de functie als dirigent, heb ik behoorlijk wat met jullie meegemaakt.

Absolute hoogtepunten zijn natuurlijk de 4 tournees in Luxemburg die ik met jullie heb mogen beleven maar ook de vele concerten tijdens de voorbereidingen zal ik niet snel vergeten. Wat voor mij persoonlijk toch één van de mooiste concerten is geweest is onze deelname aan het “Eurofestival” in Heel waar we een geweldige uitvoering hebben neergezet die ook als zodanig werd beoordeeld.

Het is voor mij als dirigent heel bijzonder om te zien en te ervaren hoe jullie, niet alleen als muzikanten, maar ook als mensen zijn verandert (voor de meesten onder ons is dit gelukkig positief uitgevallen… :P ). Ik kan me nog goed herinneren dat ik in 2011 de loods van, “Van Leendert” binnen kwam lopen en me afvroeg wat ik ging aantreffen. Gelukkig trof ik daar een “menneke” aan (met een flinke bos haar) die me zo goed als mogelijk begeleidde in het reilen en zeilen van BMBM om deze eerste repetitie goed door te kunnen komen. In de loop der jaren ben ik door iedereen, die gelieerd is aan dit mooie jeugdorkest, goed begeleid, ondersteund en opgevangen om onze tournees en concerten tot mooie successen te maken. En dit is toch een mooie basisgedachte van alle mensen die iets met BMBM te maken hebben en BMBM een warm hart toedragen.

In deze vier mooie jaren heb ik kinderen volwassen zien worden en volwassenen tijdens een Luxemburg-tournee weer even kind zien worden. Ik ben dan ook ontzettend trots dat ik bij alle muzikanten, die in deze vier jaren in het orkest hebben gezeten, een muzikale groei heb mogen constateren en dat ik daar (hopelijk) iets aan heb kunnen bijdragen.

Het is een hele eer geweest om, als dirigent, samen met deze talentvolle muzikanten mooie concerten en momenten te mogen beleven. Maar dit alles kan niet zonder een goed bestuurlijk orgaan, en geloof me, BMBM heeft een geweldig bestuur met mensen die een enorm groot verenigingshart hebben. Ik heb dan ook super veel respect voor alle tijd, liefde en energie die deze bestuursleden en begeleiders in BMBM hebben gestoken. Dit lijkt misschien “normaal en vanzelfsprekend” maar dat is het absoluut niet! Dat is heel bijzonder en daarmee ook bewonderenswaardig!!

Met veel trots en plezier zal ik in de toekomst terug kunnen kijken naar mijn periode bij BMBM en zal ik de opgebouwde vriendschappen nooit vergeten!

Ik zeg dan ook geen vaarwel maar…. tot ziens!!

M.v.g.

Johan Smeulders

 

Volg de belevenissen van de BMBM-ers in Luxemburg! Kijk onder Luxemburg 2015 of klik hier.

 

Zondag 5 juli is dirigent Johan Smeulders na 4 jaar hard werken geslaagd. Hij mag zich vanaf nu professioneel  dirgent noemen!

In een prachtige ambiance m.m.v. Harmonie St. Cecilia Oerle and Friends is hij cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag met een 9!!!

Johan, namens bestuur, leiding en leden van BMBM gefeliciteerd met dit prachtige resultaat.Tevens wensen wij jou veel succes met de vervolg opleiding.

 

Volg de belevenissen van de BMBM-ers in Luxemburg! Kijk onder Luxemburg 2014 of klik hier.

 
Meer artikelen...