No images
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 3Photo Title 4Photo Title 5Photo Title 6Photo Title 7Photo Title 8Photo Title 9Photo Title 10

Over BMBM

Doel en opzet
De jeugdfanfare is een leersituatie als opstap voor de fanfare. Het meespelen in de jeugdfanfare is wel wat anders dan thuis oefenen voor de muziekschool. Je krijgt te maken met andere instrumenten, rare dingen op je muziekblad en je moet leren kijken naar de dirigent. Je hoort aan alle kanten andere dingen dan jij hoeft te spelen. Aan de ene kant is dat heel mooi om te horen en te ontdekken, maar aan de andere kant kan dat ook veel verwarring scheppen. Daarom is het zo goed om eerst in een jeugdfanfare gespeeld te hebben. Daar kun je deze dingen op een leuke manier leren.
We verwachten van niemand dat ze ineens alle stukken perfect, zonder fouten mee zullen blazen. Wat wel belangrijk is, is dat ze plezier hebben in het maken van muziek.
Daarom gaat BMBM ook elk jaar een week naar Luxemburg. Om daar een aantal concerten te geven en leuke dingen te doen. Zo zijn ze een hele week leuke dingen aan het doen en heel veel bezig met muziek. Want dit staat dan in het middelpunt. 

Het ontstaan
De jeugdfanfare bestaat uit de jeugd van de fanfarekorpsen uit de vier dorpen, Broekhuizen, Maashees, Broekhuizenvorst en Melderslo.
De naam van de jeugdfanfare is dan ook BMBM.
Voor deze fanfarekorpsen is het moeilijk, daar het aantal jeugdleden te gering is, om een eigen goed draaiende jeugdfanfare te hebben.

De deelnemende fanfarekorpsen zijn:


Meer informatie: