No images
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 3Photo Title 4Photo Title 5Photo Title 6Photo Title 7Photo Title 8Photo Title 9Photo Title 10

Traditiegetrouw begon de zaterdagochtend voor de ouderen met een enorme kater. Ook de jongere jeugd had iets langer doorgetrokken, wat te zien was aan de grote wallen onder de ogen. Des te harder viel het dan ook tegen dat direct na het ontbijt ingepakt en opgeruimd op moest worden. Er kon dus niet, zoals andere dagen, bijgeslapen worden na het ontbijt. Nadat alle koffers (die toch een beetje anders roken dan een week geleden) op de gang stonden zou normaliter het poetswerk beginnen. Dit hoefde dit jaar echter niet, wat een dikke plus voor de herberg in Vianden betekent. Hoewel iedereen dacht van de herbergier af te zijn werd een aantal leden toch nog tot verantwoording geroepen. Er stonden zwarte strepen op het plafond, en de herbergier wilde daar graag een verklaring voor. Nadat we ons daar vakkundig onderuit gebluft hadden bleek ook 'El Presidente' Tiny ijskoud, waarna de herbergier afdroop.

Om 12:45 vertrok na lang wachten eindelijk de bus richting Echternach. Daar gaven wij om 15:00 ons laatste concert van deze concertreis. Luc T. en Peer toonden hun dirigeertalent en Erik Pingen en Johan werden in het zonnetje gezet. Hierna was het tijd om het lunchbudget te spenderen en een terrasje te pakken. Ook werden in de plaatselijke supermarkt de laatste inkopen voor  de terugreis gedaan.

Om 19:38 precies vertrok de bus vanuit Echternach, nadat El Presidente de kopjes voor de laatste keer geteld had. De terugreis verliep voorspoedig en was erg gezellig. John de Bochtenmachine had de koelkast wederom goed gevuld en kreeg mede om die reden een groot eerbetoon van zijn maatjes van de Achterbank. John ontving maar liefst twee kilo uien én een halve kilo mosterd als blijk van waardering voor de vele veilige kilometers en koude biertjes. Ook ontving hij traditiegetrouw een bak met kleingeld, gedoneerd door de leden. Na dit eerbetoon volgde nog een uur lang plezier waarbij het op miraculeuze wijze (bedankt Peer) in de bus belandde appelsap gangmaker was. Ook Goof nam zijn verantwoordelijkheid als leidinggevende en verzorgde een extra gangmakertje (bedankt Goof). Even voor het arriveren in Broekhuizenvorst werd nog stellig ontkend door de jongste leden dat er gehuild zou worden bij het afscheid. De meesten bleken leugenaars, want de tranen vloeiden rijkelijk. Maar voordat het zover was werden onze 2 kleinste "grootste" fans, Jessy en Maud nog even bedankt. Beiden kregen een oversized t-shirt als blijvende herinnering. 

Hieruit mag toch wel geconcludeerd worden dat het voor de 34e keer(!) een fantastische week was (bedankt Tiny, en de rest).

 

 

 
Meer artikelen...